Vybrali ma na hodnotenie fotoknihy Saal Digital

Scrollujem si tak internetom a spomedzi miliónu reklám a sponzorovaných postov na mňa vyskočí celkom pútavá správa „Jsi fotograf a chceš fotoknihu zdarma?“. Najskôr som bol skeptický, údajne dostanem fotoknihu za to, že ju úprimne ohodnotím. A tak som po rozkliknutí hľadal, v čom je háčik. Žiadny som nenašiel a preto som sa rozhodol vyplniť prihlášku, pravdepodobne sa mi ani nikto neozve, hovorím si.

Za pár dní som mal v emailu odpoveď. Vybrali ma. A tak som neveriac znova preštudoval podmienky a od radosti si hneď na mieste stiahol zo stránky saal-digital.cz software na tvorbu fotoknihy a prelistoval si všetky rôzne varianty.

Bohužiaľ mi do všetkého prišiel kopec povinností a ja som na kupón na fotoknihu úplne zabudol. Tu sa začal zdanlivo nekonečný cyklus končiacej platnosti kupónu a mňa neschopného nájsť si pár hodín času na výber fotografií.

V tomto momente musím viac než pozitívne hodnotiť komunikáciu obchodu. Kupón mi bez nejakého problému niekoľkokrát predĺžili aj napriek tomu, že ten neporiadny a nezodpovedný i keď s veľkým záujmom o fotoknihu som bol v tomto prípade ja. Nechal som si vytvoriť už mnoho fotokníh, rôznych značiek, ale vždy pre niekoho. Tentokrát to bolo pre mňa!

Rozhodol som sa pre zhmotnenie spomienok z minuloročného výstupu na Mt. Kazbek, moju prvú päťtisícku v živote. Volil som z rady Professional Line, ku ktorej sa akcia vzťahovala. Formát 30×21 cm, „profesionální tisk – mat“. Designovací program je intuitívny, žiadne funkcie mi nechýbali, knihu som „naklikal“ naozaj rýchlo. S použitím jednoduchého designu, jedna fotografia na jednu stránku, občas panoráma cez dvojstránku, kde som sa ale obával, ako to bude so zhybom strán v strede fotoknihy, kde sú stránky lepené/viazané.

Fotokniha dorazila naozaj rýchlo. Myslím, že to trvalo asi týždeň, a to bolo naozaj milým prekvapením. Na obal som volil akrylové sklo, pretože som ho zatiaľ inde nevidel, a chcel som skúsiť ako bude vyzerať. Fotoknihe dodáva luxusný vzhľad a človek pri listovaní naozaj v rukách cíti váhu knihy, a nie nejakého „fotočasopisu“.

Vykreslenie fotiek, tlač, ostrosť a farby sú aj u menej kvalitných fotografií (z prednej kamery mobilu) v knihe veľmi pekné. Odporúčam ale určite nahrávať fotografie v čo najvyššej kvalite. Veľmi príjemne prekvapilo vykreslenie panorámy, celá dvojstránka je vždy vlastne úplne bez záhybu. Stránky sú hrubé a pôsobia kvalitne, uvidíme, či sa nezačnú časom rozlepovať 🙂

Celkový dojem z fotoknihy je príjemný, rozhodne nie je na čo sa sťažovať. Jedinou negatívnou stránkou je na prvý pohľad podľa mňa cena. Áno, mal som fotoknihu zdarma, ale ak by som produkt a firmu nepoznal, a mal za túto fotoknihu platiť plnú čiastku, asi by som si neobjednal. Na druhej strane, saal-digital má skoro nonstop v platnosti rôzne akcie, kde nie je vôbec problém sa dostať na cenu aj o tretinu nižšiu než uvádza cenník. Spolu s tým, že samotná fotokniha vypadá kvalitne, bezproblémovými službami, dodaním a komunikáciou zameranou na zákazníka to už začína dávať zmysel. Verím, že napríklad k Vianociam sa vyskytne nejaká lákavá akcia, a siahnem znova po fotoknihe s akrilovým sklom ako darčeku pre blízkych.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *