Deň 7. Pontevedra – Caldas de Reis

Ráno vstávam spolu s východom slnka. Na vedľajšej posteli bol ubytovaný chalan z Portugalska. Kým ja sa ešte prebúdzam, on už balí batoh. Popraje dobrú cestu a vyráža predo mnou. Ja som sa rozhodol zastaviť sa po raňajky ešte pred opustením mesta. Centrum je ráno úplne iné ako bolo večer. Prázdne, presvetlené a kľudné.

Pontevedra morning

Po asi dvoch hodinách cesty je slnko vyššie a začína sa prudko otepľovať.  Dávam pravidelnú zastávku na prezlečenie dlhého oblečenia za šortky. Narazil som na otvorenú kaviareň s terasou a záhradkou. Rozhodol som sa tu na chvíľu posedieť a objednávam si „Café con leche“, ktoré sa dá prirovnať u nás známejšiemu caffé latté. Kávu sa už odhodlám objednať si i španielsky. Buenos días! Un café con leche por favor. Gracias.

Morning pilgrim

Keď sa spájajú cesty

Po prestávke pokračujem v druhej polovici svojej dnešnej cesty. Narazil som na svojho spolubývajúceho, s ktorým sme sa ráno lúčili. Zrovna mal prestávku. Obaja sme sa zasmiali. Aká náhoda, že sa zasa stretávame. Mávli sme na seba a ja som pokračoval ďalej. Cesta už nevedie po pobreží, ale krajina je i tak krásna.

Spain countryside

Popoludní prichádzam do mesta Caldas de Reis. To je cieľ dnešného dňa. Znova sa jednalo o krátku vzdialenosť, a tak som tu relatívne skoro. V meste sa nachádza viacero ubytovní, albergues a hostelov. Vybral som viac-menej náhodne hostel, ktorý sa mi pozdával a nachádzal sa na okraji centra. Ubytovaný som bol do prázdnej štvorlôžkovej izby. Vybalil som veci a vybral som sa na nákup. Po nákupe som sa vybral na prechádzku do parku. Spravil som si tu súkromný piknik na lavičke.

Credencial

Po návrate na izbu ma čakalo vtipné prekvapenie. Na mojej izbe bol ubytovaný João (čítaj Žoán). Spolubývajúci z predchádzajúceho večera. Chalan, s ktorým sme sa ráno a po ceste zdravili. Znova sme sa zasmiali a konečne sme sa teda oficiálne i predstavili. Zo všetkých ubytovní a izieb zrovna táto. Náhoda? Oznámil mi, že ide večer do baru na pár pív, a že ak by v noci chrápal, tak sa ospravedlňuje. K večeru som sa tiež rozhodol zájsť na jedno do centra. João sa vrátil niekedy v noci. Prebudil ma chrápaním.

Caldas de Reis night

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *