Deň 6. Redondela – Pontevedra

V niektorých ubytovniach majú k dispozícii celkom slušné vybavenie. Napríklad tu v Redondele majú i práčky a sušičky. Sú na dvoj eurové mince a premýšľam, že ja tak veľa oblečenia prať nepotrebujem. Ponožky, spodné prádlo, šortky a tričko. Všetko preperiem v umývadle a zavesím na sušiak. Veľakrát sa stane, že niektorá časť oblečenia nestihne cez noc uschnúť úplne. Preto dosušujem cestou. Tričko zavesené na batohu je za hodinku na slnku suché. Naraňajkovať, zbaliť a vyraziť.

Camino de Santiago

Počas prvej polovice púti a dlhých dní som mal mnoho času premýšľať. Mám to v hlave už celkom vyčistené. Teraz si to chcem už i trochu užiť. Vonku je dnes znova krásne a teplota sa šplhá k 30 stupňom. Približne v polovici cesty sa nachádza krásny Rímsky most Ponte Sampaio. Most je úzky. Človek s batohom má skoro problém vyhnúť sa oproti idúcemu malému autu.

Roman bridge

Začína ma to baviť

Stále častejšie stretávam po ceste pútnikov. Väčšinu z nich predbieham. Vraj sa nejedná o preteky, ale mňa chodiť pomaly vôbec nebaví. Vlastne ma na ceste predbehol iba jeden pútnik, ale dosť dlho som sa ho držal! Baví ma držať svižné tempo z predchádzajúcich dní. Baví ma sledovať okolie. Baví ma prísť do cieľa plný energie, s úsmevom a bez bolestí nôh. Nie sú ani tri hodiny po poludní a ja už som tu. V meste Pontevedra. Rozhodol som sa dnes zvoliť hostel a nie albergue. Albergue stojí väčšinou 6 euro, hostel je za 12 euro, ale lepšie vybavený.

Pilgrims

Po ubytovaní sa vyrážam do obchodu. Hostel má dobre zariadenú a čistú kuchynku, možno si niečo uvarím. Konzerva s fazuľami, malý chlieb a cola. K tomu kúsok melónu a paradajky. Pútnici často v chladničke nechávajú zvyšky, ktoré nestihnú skonzumovať. Napríklad polovicu červeného melónu. Vždy sú označené ceduľkou „free“ alebo „take it“.

Tourist Dinner

Spokojný a oddýchnutý sa vyberiem večer do mesta. Mám ešte dosť energie a je piatok večer. V meste som strávil skoro 3 hodiny. Zastavil som sa na malom námestí. Fascinovalo ma, ako na trávniku veľkosti 10 x 10 metrov obkolopenom budovami, reštauráciou a hlavnou cestou behá a hrá futbal asi 12 detí. V Španielsku to jednoducho žije futbalom. Po prechádzke nočnými ulicami a nasatí piatkovej atmosféry sa vraciam naspäť do ubytovne. Dopíšem stránku do denníku. Spočítam dnešné výdaje. Rozložím spacák. Mobil na nabíjačku. Štuple do uší a spať.

Night in Pontevedra

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *